Helpific vabatahtlikud ja abistajad

Kristina ja Marita

Marita:

“Oli veebruarikuu lõpp ja MTÜ Helpific korraldas Startup inkubaatoris tänuväärse, innovatsiooniteemalise seminari. Kokku tulid inimesed, kelle tegevusvaldkonnaks on ligipääsetavus nii intellektuaalsel kui ka füüsilisel tasandil. Teiste kõrge sotsiaalse närviga osalejate seas kohtasin inimest, kellel on senini minu elus väga oluline ja arendav koht – Helpificu projektijuht Kristina Amor. Juba aprilli lõpus seadsime koos sammud Vabaduse väljakul toimuvale tantsupeole. Mina, ratastoolis liiklejana, ja Kristina, saatjana – saime kogeda, kuidas on liikuda ühistranspordiga Männikult kesklinna.

Mai alguses läbisime koos järgmise katsumuse, nimelt käisime Eriliste Purjetajate avaüritusel Tallinna Olümpiapurjespordikeskuses, kus õnnistati sisse kolm parapurjekat. Purjetasime! Oli inspireeriv ja mõnus päev. Mõni päev hiljem toimus Tallinna ja Harjumaa Puuetega Naiste Ühingu kevadinfopäev, millest meil oli rõõm osa võtta.

26. mail toimus Kakumäel „Kodukohvikute Päev.” Meie valikusse langes kohvik „Vaimupuu”, Kakumäe sadama Haven merekohvik „Koda” ning „Kirjanduskohvik”. Juuni alguses läksime „omadega rappa”. Veetsime mõned tunnid kuumas Viru Rabas. Õnneks olid seal laiad laudteed, mis sobisid ka ratastooli kasutajale. Kristina abistavast käest oli palju abi aga konarlikul metsateel ja rabas asuvas vaatetornis.”

 

Kristina Amor:

“Kohtusime Maritaga Helpificu poolt korraldatud seminaril ühel lumisel päeval veebruarikuus. Mulle jäi Marita kohe silma, sest tema naeratus ja olek olid säravad. Umbes kuu aega hiljem võttis ta minuga ühendust ja küsis, kas saaksime koos minna ühistranspordiga ühistantsimisele Vabaduse väljakul. Olin nõus! Rõõmsas meeleolus läks bussisõit kiiresti. Päike paistis soojalt, sestap saime Vabaduse väljakul kätte oma esimesed suuremad D-vitamiini annused. Õhtu lõppes väikese koogitükiga. Nii saigi alguse meie tutvus! Olen aeg-ajalt hämmeldunud, et Marita oskab alati olla särasilmne. Kõik päevad ei ole vennad, on ka temal raskemaid päevi. Mul on Maritalt õppida seda, kuidas hoida süda avali ja olla positiivne.”

Liitu helpific.com!

<- Tagasi kategooriasse
0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi