Helpific vabatahtlikud ja abistajad

Korduma kippuvad küsimused

1. Mis on Helpific? Kellele see mõeldud on?

Helpific on veebipõhine tugikeskkond, mille kaudu erivajadusega inimesed ja eakad saavad tellida vabatahtlikke abistajaid või tasulisi teenuseid. Helpific on veebiplatvorm, mis ühendab igapäevatoimingutes abi vajavad erivajadusega inimesed või eakad kohaliku kogukonna inimestega, kes soovivad neile abiks olla. Helpificu kontseptsioon baseerub uuenduslikul jagamismajanduse mudelil, mis loob inimeselt-inimesele ühendusi kohalikes kogukondades, et suurendada meie sihtgrupi sotsiaalset kapitali. Helpific ei ole teenusepakkujate agentuur ega vabatahtlike keskus. Samuti, ei ole Helpific riiklik sotsiaalteenuse osutaja ning ei vahenda kohalike omavalitsuste poolt korraldatavaid sotsiaalhoolekande seaduses sätestatud teenuseid.

2. Kuidas saab kasutajaks registreerida?

Kasutajaks saab registreeruda lehel https://helpific.com/et/signin kas Facebooki konto, Google+ profiili või enda e-posti aadressiga.

3. Kuidas portaali kasutada?

Helpificu kasutamiseks logi sisse ja täida oma profiil. Pärast seda saad sisestada oma abisoovi, lisada abipakkumise või vastata abisoovile.

4. Kes saab abisoovi üles panna?

Abisoovi saavad lisada kõik vähemalt 18-aastased erivajadusega inimesed või eakad. Laste eest saavad abisoovi sisestada nende vanemad või eestkostja. Abipakkumise saavad lisada kõik vähemalt 18-aastased kogukonnaliikmed, kes soovivad soodustada nende inimeste iseseisvat toimetulekut, kes vajavad oma kogukonnas toetust.

5. Kas portaali saab kasutada ka ilma arvutita?

Jah. Kui abivajaja ei saa arvutit kasutada, saab ta helistada meie klienditoe telefonil (+372) 5660 4642 ning me avaldame Helpificu nimel tema abisoovi.

6. Kas see on turvaline?

Jah, see on turvaline, kui Sa järgid teatud olulisi reegleid. Ära kunagi avalda oma abisoovis muid isikuandmeid kui oma eesnimi ja linn või küla vms, kus asud. Kui uute inimestega ühendust võtmine ja kohtumine tekitab Sinus ebamugavust, palu pereliikmel, sotsiaaltöötajal või kellelgi, keda Sa oma kogukonnast usaldad, organiseerida esmane kohtumine või sellel koos Sinuga osaleda.

7. Kas abistajal peab olema teatud tunnistus, väljaõpe või kogemus?

Ei. Sinu kvalifikatsiooniks on soov teisi aidata.

8. Kas Helpific garanteerib abistaja leidmise?

Me ei saa garanteerida, et kõigile soovidele vastatakse. Me töötame usinalt selle nimel, et jõuda Sinu sooviga võimalikult paljude inimesteni. Samuti on võimalus, et abistaja peab haiguse tõttu või muul põhjusel viimasel hetkel ära ütlema.

9. Kas Helpificu kasutamise eest tuleb maksta?

Mis puudutab vabatahtlikku abi, siis on Helpificu Veebilehe kasutamine täiesti tasuta nii abisoovijatele kui abistajatele. Rohkem vastuseid oma küsimusele võid leida Helpific kasutaja- ja privaatsustingimused või Maksetingimused alt.

10. Millist abi saab küsida?

Helpificu kaudu on võimalik leida abi järgmiste tegevuste jaoks: saatja (nt kui Sa tunned ärevust viibida üksi rahvarohketes kohtades vms) kultuurisündmustel, asjaajamisel jms, isiklik abistaja, abi kodustes toimingutes, poes käimisel, transpordiabi ning lihtsalt vestluskaaslase leidmine. Me ühendame omavahel inimesi nende kogukonnast ja ühistest huvidest lähtuvalt. Kui Sul on vaja professionaalset abi (ravi, isiklik hooldus, tervishoiuteenused vms), võta palun ühendust oma piirkonna ametliku teenusepakkuja või sotsiaaltöötajaga.

11. Kas abivajaja saab ka ise abistaja olla?

Jah. Igal abivajajal on võimalik ka teisi abistada.

12. Kas saab küsida ainult ühekordset abi?

Iga avaldatud kuulutus eeldab ühekordset abi.

Juhul, kui Sa küsimusele vastust ei leidnud, palume saata meile e-kiri aadressile tugi@helpific.com ning me püüame Sinu murele vastuse leida.

0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi