Helpific vabatahtlikud ja abistajad

Angelika ja Halli

Angelika

Vabatahtlik Angelikal on hea meel, et ta saab abiks olla liikumispuudega eakale prouale. “Olen tänulik et Helpific viis mind kokku proua Halliga. Tunnen rõõmu meie vestlustest ja jalutuskäikudest,” pajatab ta. Angelika sõnul on vabatahtlik töö aidanud tal õppida oma aega paremini planeerima. “Vabatahtlikku tööd teeksin nii kaua, kuni töötu olen – sõltub ka muidugi töö mahust.”

Halli

“Naudin aega, mis meie ühistel jalutuskäikudel kiiresti kaob. Tunnen end paremini, saan häid emotsioone ja olen väga tänulik liigeste paranemise eesmärgil, et saan ravile lisaks kogeda meeldivat seltskonda,” sõnab proua Halli.

Liitu helpific.com!

Fabio ja Kristina

Fabio

Fabio on Helpificu vabatahtlik, kes on abistanud inimesi mitmel korral. Viimati toimetas ta soovitud tooted kahele abivajajale Lasnamäel ja Mustamäel: proua Ljubov sai kätte ravimid ja härra Voldemar meditsiinitarbed. Fabio on vabatahtlik, kuna tema meelest on see õige asi, mida teha.
“Ma arvan, et ei ole olemas muud viisi peale aitamise, kui kellelgi on probleem. Tegelikult, kui kellelgi on probleem, siis see probleem on kogu inimkonna probleem.” Pildil on Fabio koos Helpificu projektijuhi Kristina Amoriga.

Asta ja Ly

Ly

Vanematel inimestel on eluga kogunenud palju kogemusi, mida nad jagavad hea meelega. „Nad vajavad inimest, kes neid kuulab ja kaasa räägib. Vahel on oma lugu parem ja põnevam rääkida just võõrale inimesele, sest tal puuduvad eelarvamused jutustaja kohta. Kohtumine proua Astaga avardas minu silmaringi. Meie vanusevahe on peaaegu 60 aastat, aga see ei tähenda, et meil ei ole midagi rääkida. Sain ka veendumuse, et ühe 81. aastase proua lugu ei mahu kindlasti ühte tundi.”

Asta

„Jalutamine koos Ly´ga andis mulle väga hea enesetunde. See kaunis preili on hea suhtleja, temaga on meeldiv jalutada. Liikusime tund aega, istusime ka tiigi ääres. Kohtume Ly´ga juba varsti uuesti.”

Liitu helpific.com!

Kristina ja Marita

Marita:

“Oli veebruarikuu lõpp ja MTÜ Helpific korraldas Startup inkubaatoris tänuväärse, innovatsiooniteemalise seminari. Kokku tulid inimesed, kelle tegevusvaldkonnaks on ligipääsetavus nii intellektuaalsel kui ka füüsilisel tasandil. Teiste kõrge sotsiaalse närviga osalejate seas kohtasin inimest, kellel on senini minu elus väga oluline ja arendav koht – Helpificu projektijuht Kristina Amor. Juba aprilli lõpus seadsime koos sammud Vabaduse väljakul toimuvale tantsupeole. Mina, ratastoolis liiklejana, ja Kristina, saatjana – saime kogeda, kuidas on liikuda ühistranspordiga Männikult kesklinna.

Mai alguses läbisime koos järgmise katsumuse, nimelt käisime Eriliste Purjetajate avaüritusel Tallinna Olümpiapurjespordikeskuses, kus õnnistati sisse kolm parapurjekat. Purjetasime! Oli inspireeriv ja mõnus päev. Mõni päev hiljem toimus Tallinna ja Harjumaa Puuetega Naiste Ühingu kevadinfopäev, millest meil oli rõõm osa võtta.

26. mail toimus Kakumäel „Kodukohvikute Päev.” Meie valikusse langes kohvik „Vaimupuu”, Kakumäe sadama Haven merekohvik „Koda” ning „Kirjanduskohvik”. Juuni alguses läksime „omadega rappa”. Veetsime mõned tunnid kuumas Viru Rabas. Õnneks olid seal laiad laudteed, mis sobisid ka ratastooli kasutajale. Kristina abistavast käest oli palju abi aga konarlikul metsateel ja rabas asuvas vaatetornis.”

 

Kristina Amor:

“Kohtusime Maritaga Helpificu poolt korraldatud seminaril ühel lumisel päeval veebruarikuus. Mulle jäi Marita kohe silma, sest tema naeratus ja olek olid säravad. Umbes kuu aega hiljem võttis ta minuga ühendust ja küsis, kas saaksime koos minna ühistranspordiga ühistantsimisele Vabaduse väljakul. Olin nõus! Rõõmsas meeleolus läks bussisõit kiiresti. Päike paistis soojalt, sestap saime Vabaduse väljakul kätte oma esimesed suuremad D-vitamiini annused. Õhtu lõppes väikese koogitükiga. Nii saigi alguse meie tutvus! Olen aeg-ajalt hämmeldunud, et Marita oskab alati olla särasilmne. Kõik päevad ei ole vennad, on ka temal raskemaid päevi. Mul on Maritalt õppida seda, kuidas hoida süda avali ja olla positiivne.”

Liitu helpific.com!

Helen ja Timo

Helen

Häid sõnu jätkub Helenil nii oma abistaja Timo kui ka Helpificu aadressil. „Timo on kohustetundlik, täpne ning korrektne oma tegemistes. Helpificust abi otsimise protsess on olnud positiivne kogemus – enim meeldib paindlikkus, et vajadusel saan abilise kutsuda täpselt siis, kui vajadus tekib, isegi kui see peaks juhtuma suhteliselt ootamatult ja üsna väikese etteteatamise ajaga. Abilise olemasolu tagab vabamad käed ja iseseisvama elu. Samuti on teenus minule, kui liikumispuudega isikule, taskukohane.“

 

Timo

„Helen on mu meelest täitsa tore, aktiivne ja lahe sõbralik tüdruk, kelle vastu saatus pole olnud helge, kuid Ta saab hakkama ja see on kõige olulisem. Esmakordselt kohtudes tegime läbi väikese koolituse, kuna olen esmakordselt sellise töö peal. Olen ise füüsilise puudega ja meie koostöö annab hea füüsilise koormuse igaks päevaks, kui on vajadus Teda aidata. Mulle on see töö igas mõttes hästi mõjunud, ka majanduslikult“.

Liitu helpific.com!

Merle ja Helen

Merle

Merlel on olemas ka isiklik abistaja, aga ootamatusi tuleb ikka ette ning siis on Helpificu platvorm see vajalik koht, kust kiire abi tulemas. „Heleniga on hea shopata – tal on silma hindamaks, mis mulle võiks sobida ning ma usaldan teda selles osas. Ta on ka hea suhtleja ja meil jätkub ühiseid teemasid, mida arutada ning mulle sobib temaga koos liikuda“.

 

Helen

Ta on olnud abistavaks toeks mitmele erivajadusega inimesele. Kuna Helen on ka ise olnud abivajaja rollis, oskab ta abistamist hinnata kui loomulikku ja inimlikku tegevust. Särava ja elurõõmsa Merlega kohtus ta tänu Helpificule. „Mul on hea meel, et saan nüüd pisutki sellest, mida ise olen saanud, tagasi anda, ühtlasi on uute põnevate inimestega kohtumine väga vahva. Merle saatmine on pigem nagu sõbrannaga väljaskäimine – jutustada on palju ja aeg möödub alati ruttu“.

Liitu helpific.com!

Jüri ja Farina

Jüri

Ehkki Farina on Jürile abiks erinevates igapäevatoimetustes, peab noormees Singapurist pärit Eestis õppivat tudengit mitte niivõrd abistajaks, vaid eelkõige just sõbraks. Ise ütleb ta lakooniliselt: “Me oleme väga head sõbrad ja teeme kõike, mida sõbrad ikka teevad”.

Farina

Farina on pärit perekonnast, kus üle kõige hinnati hoolivust ja õrnust kaasinimeste suhtes. Eestisse õppima tulles andis ta endale lubaduse abistada kohalikke, et aidata kaasa parema maailma loomisel. Jüriga kohtudes tundis ta otsekohe sidet noormehega ning neiu hindab väga nende sõprust.

Farina elu motoks on tsitaat Ema Teresalt: “Selles elus ei saa me mitte alati teha suuri asju, aga saame teha suure armastusega väikesi asju. Läida oma kohaloluga valgus teiste südametes. Jaga armastust kõikjal, kuhu lähed”.

Liitu helpific.com!

Antonina ja Konstantin

  

Antonina

Suur soov oli, et mu poeg saaks matemaatikas jalad alla ning parandaks tublisti hindeid. Konstantin on pojaga suure töö ära teinud ning isegi üks 4 kontrolltöö eest saadud.  Ehkki töö veel jätkub, olen ma juba praegu väga rahul.

Konstantin

Minu jaoks on õpetajaksolemine täiesti uus kogemus ja loen seda väikeseks ettevalmistuseks ajaks, kui ise lapsevanem olen.

Liitu helpific.com!

Tom ja Sigrid

Tom:

“Olen kasutanud Helpificu selle sünnist alates. Kokku kaheteistkümnel korral. Näiteks eelmisel aastal, kui soovisin minna Kultuurikatlas toimuvale Trad.Attack!’i kontserdile, oli abipakkujaid lausa kuus. Sigridil õnnestus hankida pilet ja nii saimegi koos muusikat nautida. Usun, et see oli meie mõlema jaoks elamusterohke kogemus. Veel olen otsinud ja ka leidnud abi sellistes igapäevategevustes nagu riietumine või ukse lukustamine. Selle juures on mind aidanud Olga, Marko ja Erika. Olen neile kõigile väga tänulik!”

Sigrid:

“Käisin Tomile saatjaks Trad.Attack! kontserdil, mis oli võimas kogemus. Väga laheda šhow ja muusika saatel kulges õhtu kiiresti. Publik elas kaasa, sealhulgas ka Tom, kes tegelikult oleks  olnud valmis  kontserti ka üksinda külastama. Mul on hea meel, et õnnestus luua uusi sõprussuhteid inimestega, kellega ma muidu ei olekski kohtunud… Tänu Helpificule rikastavad minu elu väärtuslikud kogemused väga toredate inimestega.”

Liitu helpific.com!

Marina ja Jelena

Helpificuga tutvus Marina siis, kui ta tuli tugikeskkonda praktikale. Ta otsustas ka ise abisoovidele reageerida ning nii sattus Marina abistama Jelenat, kes omakorda korraldas erivajadustega naistele jõulupidu. Marina on ise tegevusjuhendaja Randvere Tööõppekeskuses, mis on keskendunud erihoolekandeteenustele. Helpificu kogemus oli Marina jaoks tore, kuna ta puutus kokku kenade inimestega nii sotsiaalse ettevõtte eestvedajate, kui ka abivajajate näol. Eestvedajaid kiidab Marina nende visiooni tunnetuse eest, kuna nö abikäe vahendamine on läbi tugikeskkonna selgem ja konkreetsem. Helpificut soovitaks Marina abivajajatele ja abistajatele kindlasti, sest see on hea võimalus vabatahtlikkuse levitamiseks nii Eestis, kui ka mujal maailmas. Marina arvates ei märka paljud inimesed võimalusi abi pakkumiseks. Helpific puhul on tegemist tänuväärt ettevõtmisega – kindlasti tuleb sellise missiooniga jätkata.  Vabatahtlikuna eelistaks Marina pigem seltskonna pakkumist või siis ürituste läbiviimist mõnes ühingus.

Liitu helpific.com!

0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi