Helpific vabatahtlikud ja abistajad

Tiia Järvpõld: mulle on öeldud, et olen Valguse näitaja ning isegi Ingel omas erilises kehas

Tumepunaste õlgadeni juuste ja valge kleidiga naine istub murul
Tiia Järvpõld Tartu Ülikooli botaanikaaias. Foto: erakogu

Annetamistalgute ühisnädalal avaldasime minilood viiest hakkajast ja inspireerivast erivajadusega inimesest. Esimesena avas oma elu Tiia Järvpõld ehk Tiiatibu, kes juhtis Vunki mano! loometalgutel Võrus 2019. aasta sügisel Kuldvõtmekese fondi töörühma. Tema südameasjaks on Kuldvõtmekese ehk isikliku abistaja teenuse tutvustamine laiemale üldsusele. Esitasime Tiiale mõned küsimused.


Nimi? TIIA JÄRVPÕLD. Sõpradele Tiiatibu.

Kirjelda palun ennast viie lausega või ütle, mis Sul parasjagu pähe tuleb!

Olen parimates aastates seksikas ja tõsiselt lapsemeelne naine. Võin laginal naerda, samas võin lahinal nutta. Olen avatud, kuid samas on palju peidus minu sees. Ma ei salli lauslollust, ülekohut ega alla andmist. Oskan andestada. Olen nagu Pipi, kes tahtis olla igavesti väike väänik.

Mis on Sinu erivajaduse lugu?

Olin väga oodatud laps, kuid apsakas, mis tehti mu sünnihetkel ei olnud kindlasti oodatud. Füüsiliselt teistsuguse tüdrukutirtsuna kasvatati mind kui kõige tavalisemat last, kes hakkas lihtsalt ebatavalisemal kombel asju tegema – jalgadega, mitte kätega. Ma pole iial põdenud, et ei kõnni või ei saa olla teiste silmis normaalne naine. Tegelikult olengi vägagi normaalne, kuigi pisut ehk eriliselt normaalne. Kõnnin ratastoolis maailmas ringi rohkemgi, kui mõni omal jalal kõndija.

Millega tegeled igapäevaselt nii oma töös, kui mis on Sinu hobid / tegevused vms?

Minu õnn on vist see, et mul on kujunenud kõik tegemised ühise nimetaja alla – südameasjad. Maalimine, näitused, kirjutamine ja väikestviisi blogimine, psühhodraama ja koolitused, MTÜ TM Loovus ja isikliku abistaja teenus ehk mu Kuldvõtmekene. Vahel luban endale lihtsalt vedelemist või harvem tantsimist. Oma inimestega olemist.

Kas Sinul on oma unistus Eestist? Kui jah, siis milline see on?

Soovin südamest, et Eestimaale jääksid alles metsad ja järved, loomad ja inimesed, koostegemiste rõõmud ja muredki, et eesti keel jääks kõlama. Ainult eesti keeles saab kõlavalt öelda „Õnn on olla Õnnelik”. Ühtehoidmine ja ühishingamine loob uhkuse, et kõige kiuste (poliitika probleemid, ametnike mittemõistmised, vahetevahel inimeste omavahelised negatiivsed hoiakud) elame kõige ilusamal ja armastusrohkemal maal maailmas.

Mida tähendab Sinu jaoks selline mõiste nagu „maailma muutmine“?

Maailma paremaks (ja kahjuks ka halvemaks) muutmime algab meist endast. Elu meie ümber on täpselt nii tore ja hea, kuidas me suhtume iseendasse ja iseenda kadu teistesse. Nii lihtne ongi keeruline küsimus.

Mis on selles elus Sinu isiklik missioon?

Olen selle raske küsimuse üle väga palju juurelnud, eriti viimastel aastatel. Usun, et minu sündimisega on saanud paljud inimesed iseend proovile panna ja midagi õppida, sealhulgas mina ise. Olen tulnud siia maailma usutavasti õppima kogema ja näitama sädeinimesena valgust ja elusära, mis on tihtilugu meie hingedest ununenud. Mulle on öeldud paaril korral, et olen Valguse näitaja ning isegi Ingel omas erilises kehas. See on suur vastutus, kui hakkan nii mõtlema, ja tekivad külmavärinad.

Lisainfo:

Sul on võimalik teha Tiia Järvpõllu heaks annetus, nii et ta saab osta Helpificu tugikeskkonnas vajalikke teenuseid (isiklik abistaja, transport, abi majapidamistöödel). Lisa palun selgituse reale: TIIA JÄRVPÕLD.

PANGAKONTO ANDMED:
HELPIFIC MTÜ (Reg nr: 80380146)
Konto: EE102200221061303677
SWEDBANK, SWIFT code/BIC: HABAEE2X

#annetamistalgud #cosie #vunkimano

<- Tagasi kategooriasse
0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi