Helpific vabatahtlikud ja abistajad

Sten Leinasaar: pean midagi suurt korda saatma või vähemalt proovima

Sten Leinasaar Ameerika Ühendriikides, Catskills Mountaini matkarajal. Fotograaf Amira Silvermani.

Helpificu praktikant, sotsioloogia eriala üliõpilane Sten Leinasaar on tundnud terve elu, et ta peab korda saatma midagi suurt. Ta ei ole kunagi suutnud vaadata ebaõiglust ja ebavõrdsust nii tunduski abivajajaid ja abiandjaid ühendav Helpificu tugikeskkond õige koht, kus aidata kaasa tugevamate kogukondade kujunemisele. Esitasime Stenile mõned küsimused.

Kirjelda palun ennast viie lausega või ütle, mis Sul parasjagu pähe tuleb! 

Ma olen terve oma elu tundnud, et ma pean midagi suurt korda saatma või vähemalt proovima. Siiamaani üritan ma seda välja mõelda ja leida endale seda põlemapanevat edasiviivat eesmärki. Ma olen märganud, et kui ma midagi ette võtan, siis üldjuhul saan ma sellega hästi või väga hästi hakkama. Kõike ma siin elus teha ei saa, mistõttu on keerukas valida seda kõige õigemat.

Millega tegeled igapäevaselt nii oma töös / õpingutes ja mis on Sinu hobid / tegevused vms? 

Igapäevaselt olen ma omandamas ülikooliharidust, nimelt olen üliõpilane New Yorgi osariigis Skidmore nimelises ülikoolis. Hobideks on sport, lugemine, muusika kuulamine ja sõna otseses mõttes asjade korraldamine. Ma olen rahutu hing ning paigal istumine ei ole minu DNA osa. 

Miks Sa otsustasid tulla praktikale Helpificu?

Mulle meeldib Helpificu missioon ja järjepidev tegevus oma eesmärkide suunas. Helpificus on koguaeg midagi teha. Seniks kuni meie ühiskonnas on erivajadustega inimesi, on Helpific siin, et muuta nende elu veelgi paremaks. Mulle hakkas silma Helpificu missioon, millesse minagi usun. Terve enda elu ma ei ole suutnud vaadata ebaõiglust ja ebavõrdsust. Nüüd on mul vähemalt võmalus seda muuta. 

Kuidas muuta kogukonnad tugevamaks? Kas Sinul on oma unistus Eestist? 

Kõik algab institutsioonde ja seadusandluse tasemel. Ebavõrdsused on aegade jooksul tekkinud läbi seaduste, süvenenedes meie ühiskonnakorralduses. See omakorda mõjutab inimeste mõttemaailma ning sotsiaalset elukorraldust. Selle kõige muutmiseks on vaja muuta seadusi, samuti poliitikat tolereerivamaks ning aktsepteerivamaks. 

Mida tähendab Sinu jaoks selline mõiste nagu „maailma muutmine“? Kuidas seda teha?

Maailma muutmine algab meist endist, nii naiivselt kui see ka ei kõlaks. Kui inimene muudab enda maailmavaateid tolereerivamaks, siis tema otsused ja tegemised muutuvad paremuse poole. Kuidas seda teha? Tuleb olla avatud mõttemaailmaga ja kuulata inimeste argumente. Palju lihtsam on inimese meelt muuta kui läheneda tema vaatepunktist ja näidata talle, kus tema argument on vale.

Mis on selles elus Sinu isiklik missioon? 

Mu missioon on tegelikult üpriski lihtne, aga selle pidev täitmine on raske. Ma üritan olla kõige motiveeritum ja töökam inimene iga päev. Ma sihin alati paremuse poole ning minu ainuke konkurent on eilne mina.

<- Tagasi kategooriasse
0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi