Helpific vabatahtlikud ja abistajad

Tiia Savila püüab leida eluteatris alati positiivseid ja humoorikaid noote

Viltpliiatsitega tehtud joonistus pruunipäisest naisest mustade prillide ja triibulise pluusiga.
Joonistus Tiia Savilast. Autor: Kristjan Lume

Täna avab oma elu Tiia Savila Võrumaalt, kes tunneb naeratuse tõelist väärtust ja püüab leida eluteatris alati positiivseid ja humoorikaid noote. Vunki mano! loometalgutel osales ta Kuldvõtmekese fondi töörühmas, mis tegeles isikliku abistaja teenuse edendamisega. Sa saad teha Tiia heaks annetuse, nii et ta saab osta Helpificu tugikeskkonnas vajalikke teenuseid nagu isiklik abistaja ja transport. Esitasime Tiiale mõned küsimused.

Nimi: TIIA SAVILA

Kirjelda palun ennast viie lausega või ütle, mis Sul parasjagu pähe tuleb!

Lapsena tahtsin saada arstiks. See oli minu unistuse maailm. Sooviksin endale ise leiva lauale tuua, aga see töö peaks olema midagi, mis vajab ajusid.

Mis on Sinu erivajaduse lugu?

Olen kogu elu olnud erivajadusega, kõne- ja motoorikahäired on kaasasündinud. Selgroog hakkas mul muutuma murdeeas. Ma ei uskunud, et ükskord muutuvad mu jalad ja käsi nii nõrgaks, et liikuda on raskem ja vajan nii palju abi.

Millega tegeled igapäevaselt nii oma töös, kui mis on Sinu hobid / tegevused vms?

Praegu ma midagi suurt teha ei saa. Mulle meeldis väga jalutada. Praegu on kõige suurem hobi kukkumine – ennast ajab nii naerma, kuhu ja kui kitsasse kohta ma ära mahun. Ma ei suuda võtta kukkumist tõsiselt. Loen, kui on huvitav raamat. Siis ei tuleks voodistki välja. Minu lemmikkirjanikuks on Tiit Sepa. Mulle meeldib tema oskus kirjutada kaunis eesti keeles, nii et pole vajadust appi võtta sõnaraamatut. Minu üheks lemmikluuletajaks on Doris Kareva, mõned päevad tagasi taasavastasin tema luuletuse „Hoia elust kinni hammastega!”

Kui sa kukud, minul pole valus.
Lihtsalt miski tühjemaks jääb seest.
Unes nutan, kuigi pole alust,
sinu nagu iseenda eest.

Kas Sinul on oma unistus Eestist? Kui jah, siis milline see on?

Mu unistus on, et Eestis oleks rohkem võrdsust. Pole vaja, et on Tallinn ja Võsa-Eesti. Kogukonda panustamine on vajalik, kunagi ei tea, mis juhtub meiega homme.

Mida tähendab Sinu jaoks selline mõiste nagu „maailma muutmine“? Kuidas seda teha?

Maailma muutmine on väga lai mõiste. Mõnele on see loomade päästmine või prügi korjamine. Mina arvan, et kõik inimesed peavad olema sallivamad. Haapsalu kooli lõpetades sain üllatuse osaliseks – võisin minna tööle, aga mujal käies vaadati viltu.

Mis on Sinu kõige „kummalisem” anne?

Ma ei tea kas see on anne, aga ma ei kuule oma häält. Minu kõne on vigane, aga ma kuulen seda nii, nagu räägib terve inimene. Oma peaga olen mõelnud, et kui ma kuuleksin oma häält, siis vist ei teeks suudki lahti.

Lisainfo:

Selleks, et Tiia Savila saaks osta Helpificu tugikeskkonnas vajalikke teenuseid (isiklik abistaja, transport, abi majapidamistöödel) lisa palun selgituse reale: TIIA SAVILA.

PANGAKONTO ANDMED:
HELPIFIC MTÜ (Reg nr: 80380146)
Konto: EE102200221061303677
SWEDBANK, SWIFT code/BIC: HABAEE2X

#annetamistalgud #cosie #vunkimano

<- Tagasi kategooriasse
0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi