Helpific vabatahtlikud ja abistajad

Anneta, sest kõik hea tuleb varem või hiljem tagasi

Prillidega noormees Garage48 tehnoloogiaüritusel, punase vesti ning halli triiksärgiga.
Maksimilian Mattiesen Garage48 üritusel.
Foto: erakogu

Annetamine annab võimaluse aidata teisi kodust lahkumata. Maailma haaranud CoVid-19 pandeemia on näide, kuidas üksteise abistamine ja annetamine aitasid leevendada raskustes olevate inimeste olukorda. Kui iga inimene annetab ühe euro, siis saab miljoni inimese panusest kokku märkimisväärse summa. Küsisime Helpificu püsiannetajalt Maksimilian Mattiesenilt, mis tekitab temas soovi annetada ning miks peaks annetama.

Mis tekitab Sinus soovi annetada?

Soov teisi aidata, aidata niipalju kui vähegi võimalik. Ka üheeurone annetus on abiks, kui samasuguse annetuse teeb näiteks tuhat inimest. 

Milliseid positiivseid külgi oskad Sa välja tuua annetamises? 

Üks annetamise positiivsetest külgedest on võimalus teisi aidata. Kui sa ise ei saa näiteks varjupaigast kassipoega koju võtta, siis saad teha annetuse ja aidata sellisel viisil varjupaika. Teine positiivne külg selle tegevuse juures on tulemus. Kui annetamise eesmärk saab täidetud, siis see tekitab positiivseid emotsioone. On ju tore, kui lastekodulaps saab jõuludeks ihaldatud kingituse. See ongi annetamise juures positiivne – võimalus aidata ja näha tulemust.

Miks peaks keegi üleüldse annetamise peale mõtlema, raha saaks ju muudmoodi ka kasutada?

Kui mul oleks ülearu raha või ma võidaks mingi suurema summa, siis kindlasti läheks mingi väiksem osa heategevusele. Miks? Aga vast sellepärast, et omades suuremat summat vaba raha, on sul võimalus teha head nõrgematele, selle asemel, et osta mõni kallis bränditoode või muid asju, mis sul tegelikult vaja ei ole. Iga hea, mis sa annetamise näol teed, tuleb varem või hiljem sulle tagasi. Ja muidugi on endal ka hea olla, kui tead, et sinu abiga sai keegi omale uue kodu, varjupaigas viibinud kassipoeg leidis uue omaniku või tulevik muutub helgemaks tänu organisatsiooni tööle, mida sa toetad. 



Mida tähendab Sinu jaoks maailma muutmine? Kuidas seda peaks tegema? Millest algab muutus?

Üsna filosoofiline küsimus. Sellele vastamiseks peaksin natuke rohkem mõtlema.
Iga inimese jaoks käib millegi muutmine omamoodi. Mina arvan, et muutus algab esmalt iseendast. Kui tahad midagi maailmas muuta, tuleb esmalt alustada iseendast. 

Mis informatsiooni oleks inimestel veel vaja, et nad julgeksid annetada? 

Kindlasti infot organisatsiooni ja selle eesmärgi kohta, samuti on hea teada, kes kontrollib annetuse saajat ja seda, kuhu läheb lõpuks annetatav raha. Lühidalt öeldes peab konkreetne annetamine olema läbipaistev. Samuti on oluline teada, et annetused on maksuvabad.

Kas keegi Sinu lähedastest või tuttavatest on kunagi vajanud annetuste abi? Või on Sulle südamelähedane mõni annetuslugu, millest oled kuulnud-lugenud ning mida tahaksid jagada?

Mulle pole teada, et keegi minu tutvusringkonnast või lähedastest oleks vajanud abi, mille jaoks korraldada annetuste kogumine. Kui rääkida annetuslugudest, mis eriti meelde jäänud, siis kindlasti see Annabeli lugu, kus suur summa saadi kätte üsna lühikese ajaga. Lõpupunkti pani sellele korjandusele üks ärimees, kes annetas puuduoleva summa, kas oli see nüüd 100 000 või 200 000 eurot.

Neid lugusid, mis on hinge läinud, on palju, kõik ei tule kohe meelde. Eks igasugu väiksemad korjandused ravimi ostmiseks või operatsiooni tegemiseks. Võimalusel annetad ikka mõne euro.

Lisainfo:

Soovi korral saad teha annetuse Helpificu tegevuse toetamiseks. Selleks, et Helpific saab jätkata oma missiooni elluviimisega, on teie toetus väga oluline.

PANGAKONTO ANDMED:

HELPIFIC MTÜ (Reg nr: 80380146)
Konto: EE102200221061303677
SWEDBANK, SWIFT code/BIC: HABAEE2X

<- Tagasi kategooriasse
0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi