Helpific vabatahtlikud ja abistajad

Ka eriolukorras vajame abi ja abistame oma kogukonnas elavaid inimesi

Helpific on veebipõhine tugikeskkond, mille kaudu erivajadusega inimesed ja eakad saavad tellida vabatahtlikke abistajaid või tasulisi teenuseid ning kogukonnaliikmed pakkuda nii oma füüsilist abi kui ka emotsionaalset tuge. 

Soovime jõuda võimalikult paljude inimesteni, sh noored, lastega kodus olevad vanemad, korteriühistute liikmed, kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajad ja spetsialistid, töötud või need, kes on eriolukorra tõttu saadetud sundpuhkusele.

Helpificu kaudu abi tellimiseks või pakkumiseks, tuleb logida sisse aadressile www.helpific.com ja täita oma profiil ehk registreerida kasutajakonto. Pärast seda saad sisestada oma abisoovi, lisada abipakkumise või vastata abisoovile. Kui abivajaja ei saa arvutit kasutada, saab ta helistada meie klienditoe telefonil (+372) 5660 4642 ning me avaldame Helpificu nimel tema abisoovi. 

Millist abi saab küsida või pakkuda?

1. Abi toidukaupade, majapidamistarvete ja ravimite kojutoomisel või kasvõi näiteks prügikoti väljaviimisel.

Soovitus: hetkel tuleb eakate ja teiste riskigruppi kuuluvate inimestega lähikontakti piirata, seega on kõige targem jätta poekott nt ukse taha ja hoida suhtlemise vajadusel teineteisest vähemalt kahe meetrist distantsi. 

2. Emotsionaalne tugi hõlmab suhtlust nt telefoni teel ja sotsiaalmeedia vahendusel: Facebook, Skype või mõni muu pooltele sobiv kanal.

Soovitus: Hea on luua harjumus suhelda teiste inimestega igapäevaselt. Aktiivne suhtlus aitab peletada muremõtteid. Pange koos paika väikesed eesmärgid, näiteks raamatu lugemine, pildi maalimine, pusle kokkupanemine. Vahetage kogemusi ja tekkinud mõtteid. 

Helpificu kaasasutaja ja Eesti Lihasehaigete Seltsi esimees Jüri Lehtmets ei soovita pikalt istuda arvuti taga ja surfata internetis, sest see ei too just kuigi palju uut hingamist – suured eesmärgid kaovad silmapiiri taha ja ainsaks eesmärgiks saab saata päevad mööda võimalikult väheaktiivsel viisil. 

3. Õpeta teistele midagi uut.

Kui Sa oled hea mõnes võõrkeeles või tegutsed juba aastaid kodukokana, siis saad oma näpunäiteid edasi anda ka videosilla vahendusel. Paljud eakad vajavad abi arvutis. Interneti vahendusel on hea õppida võõrkeeli. Valik on piiritu, see sõltub eelkõige Sinu tugevustest.

4. Paku ennast välja virtuaalse sünnipäeva või mõne muu ürituse juhiks.

Erivajadusega inimene ei ole tomp toanurgas, seega vajab ka tema seltskondlikke üritusi. Kuna praegu tuleb piirata sõpruskondlikke kohtumisi, siis võib need läbi viia videosilla vahendusel. Viige läbi mänge, rääkige mõistatusi, lugege üksteisele ette luuletusi ja inspireerivaid tekstilõike jms. Tore mõte on luua ka raamatuklubi, mille liikmed kohtuvad videosilla vahendusel

Elurõõm on eeskätt meis enestes. Seega ärgem kaotagem seda. Koos kujundame tugevamad kogukonnad! 

Lisainfo Helpificu kohta: KORDUMA KIPPUVAD KÜSIMUSED

Abi vastuvõtmisel või pakkumisel palume tungivalt järgida Terviseameti juhiseid või soovitusi, eriti juhul kui abistamisel ei ole võimalik vältida lähikontakti: 
Pese käsi regulaarselt ja hoolikalt;
Aevastades ja köhides kata suu käsivarrega;
Viska kasutatud taskurätik kohe prügikasti;
Kui oled tõbine või haige, jää koju;
Haigestumise kahtluse korral väldi kokkupuudet teiste inimestega.

Rohkem soovitusi leiad Terviseameti kodulehelt.

Poeskäigul palume järgida järgmiseid soovitusi:
Külasta poodi üksi, ära võta kaasa lapsi;
Hoia vähemalt meetrist vahemaad kaupluses olevate inimestega (teised külastajad, töötajad);
Desinfitseeri või pese käsi enne ja pärast poeskäiku;
Tee kodus ostunimekiri, et poeskäik kulgeks kiiremini;
Väldi haigena poe külastamist;
Ära muretse, kaupa jätkub kõigile!

Rohkem soovitusi poeskäigu kohta leiad Terviseameti kodulehelt.

<- Tagasi kategooriasse
0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi