Helpific vabatahtlikud ja abistajad

Anneli Pappel: ma tahaks teha inimesi gurmeetoitudega rõõmsaks nagu peakokk Joel Ostrat

Prillide ja punase peaga naine ratastoolis suvel
Anneli Pappel suvel. Foto: erakogu.

Elektriratastoolis liikuv Anneli Pappel ammutab jõudu ja inspiratsiooni loodusest ning fotograafiast. Seltskonnas jääb särav naine silma nii oma punase pea kui ka enesekindla hoiaku poolest. Esitasime Annelile mõned küsimused.

Kirjelda palun ennast viie lausega või ütle, mis Sul parasjagu pähe tuleb.

Olen aus ja tagasihoidlik, kuid tean, mida vajan. Kui midagi väga tahan, siis teen selle teoks. Püüan nii palju kui võimalik igapäevaelus ise toime tulla, kuigi vajan kodust väljaspool abi riietumisel, toidu ettetoomisel, tualetitoimingutel.

Mis on Sinu hobid / tegevused vms? 

Kuna olen õppinud õmblusmasinaga õmblema, siis õmblen masinaga lihtsamaid asju. Käin pildistamas looduses, otsin alati paiku, kus on midagi uut ja huvitavat. 

Kuidas muuta kogukonnad tugevamaks? Kas Sinul on oma unistus Eestist? 

Kaasinimesi tuleb märgata ja toetada uute ideede teostamisel. Oluline on suhelda ja organiseerida koosolemisi. Soovin, et ratastoolikasutajatel on kõikjal vaba liikumine. Kujutan ette, et ühistransport on tulevikus liikumispuudega inimeste jaoks veel mugavam. 

Mida tähendab Sinu jaoks selline mõiste nagu „maailma muutmine“? Kuidas seda teha?

Maailma muuta ei saa. Aga peame elama selles maksimaalselt täisväärtuslikult.

Milline oleks Sinu ideaalne päev? 

Ärgates paistab päike ja ees ootab sõit mõnesse kaunisse Eesti linna: Tallinn, Tartu, Pärnu või Narva. Seal veedame terve päeva, jalutame, einestame kohvikus ja vaatame vaatamisväärsusi. Sellel kevadel on jäänud paljudes kohtades käimata, praegu lähen välja vaid siis, kui on väga vaja. Suvel on asi veel kurvem.

Kui Sa saaksid ühe päeva olla keegi teine, kes see oleks ja miks? 

Ma oleksin peakokk Joel Ostrat, kes valmistab gurmeetoite ja rõõmustab nendega teisi inimesi. Näeksin tema silmade läbi kokasaate tegemist, kus ta teeb koos oma sõprade ja tuntud Eesti inimestega maitsvaid roogi. 

Kui Sa võiksid jätta endale ainult viis asja, mis need oleksid? 

Jätaksin endale raamatu, et lugeda elutarkusi, õlilambi ja õli, läpaka, et olla suhtluses, kaamera, et jäädvustada ning pingi, kus istuda.

Kui Sa saaksid ajas rännata, kuhu Sa läheksid?

Sain 1970. aastatel käia mitmeid kordi Musta mere ääres. Imetleksin taas sealse looduse imesid ja päikeseloojanguid, nopiksin viinamarju, kirsse ja ploome. Kell kaheksa õhtul loojub päike ja läheb pimedaks, see on ikka nii mõnus.

Lisainfo:

Liikumispuudega Anneli Pappel ootab aega, millal ta saab taas olla ühiskondlikult aktiivne. Selleks, et Anneli saab osta Helpificu tugikeskkonnas vajalikke teenuseid nagu isiklik abistaja või transport, saad Sa teha tema heaks annetuse.

Ülekannet tehes lisa palun selgituse reale: ANNELI.

PANGAKONTO ANDMED:
HELPIFIC MTÜ (Reg nr: 80380146)
Konto: EE102200221061303677
SWEDBANK, SWIFT code/BIC: HABAEE2X

Suur aitäh!


<- Tagasi kategooriasse
0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi